Wczoraj na moim osiedlu rozpoczęła się trzecia ewolucja cyklu życia kebaba, w tym samym lokalu otwiera się już trzeci kebab w przeciągu 4 lat. Za 21zł dostałem wielkiego kebaba którego ledwo udało mi się zjeść (miał być średni, ale Mustafa chyba ukręcił dużego w celach marketingowych), mięso było dobre, świeże, dobrze przyprawione, warzywa również świeże, był ogórek pomidor, sałata, sosiwo gęste, dobre. Dawno nie uświadczyłem tak dobrej kanapki z kuchni bliskiego wschodu. Mustafa dodatkowo, darmo, dorzucił puszkę coli do zamówienia. Jak długo na rynku utrzyma się nowa propozycja gastronomiczna? Nie wiem, ale się domyślam

#jedzenie #jedzzhejto #cyklkebaba #kebab
f5c04c7b-a407-4f4c-8bc2-1e56b4540775
jajkosadzone

Norma.

I to dotyczy kazdego biznesu/produktu

Sweet_acc_pr0sa

@jajkosadzone u mnie w Jeleniej Górze jak chodziłem do licbazy otworzyli kebsa obok Tesco, kebsik zajebisty to lataliśmy często na przerwach w szkole, kebsik cały czas trzymał poziom, wiec po 2 latach otworzyli budę z ławeczkami po drugiej stronie tego samego Tesco, cały czas trzymając poziom, po następnych kilku latach zaczęli wozić kebaby, a następnie otworzyli nowy lokal kawałek dalej od oryginalnej lokalizacji


Ile razy ktoś z budowy pyta się mnie o dobrego kebaba wysyłam ich tam, nie jest tanio, ale jest zajebiscie i wielokrotnie chłopaki wracali do mnie ze stwierdzeniem że to najlepszy kebsik jakiego jedli w zyciu


Moral


Rob dobrze nie przycinaj na produktach jak trzeba zwiększ cenę ale rób zajebiste to ludzie zawsze przyjdą

Bukuria

A z noor kebab na Piłsudskiego jadłeś? Z baraniną? O klasę wyżej od tamtego ;)

Szklarnik

@Sweet_acc_pr0sa jaka nazwa?

Sweet_acc_pr0sa

@Szklarnik zawrotna i pomyslowa


Doner kebab


XD

myoniwy

@kaszalot Ten krąg ma jeden błąd.D

Duże porcje, względnie tanio, dobre mięso i sosy.

Jak podniesie ceny to i tak ludzie odejdą, z jak otworzy się nowy z wyższymi cenami to ludzie nie zauważą.

solly

@myoniwy "tani", "duży", "dobry" - to wszystko jest względne, nie trzeba dopisywać zbędnych słówek

Cybulion

@kaszalot u mnie teraz jest tak ze

Kebab 1 - ma trzy punkty w miescie (sredni+)

Kebab 2 - trzy punkty w miescie (i bardzo dobra renome)

Kebab 3 - dwa punkty w tym ten drugi trzeci raz przeniesli

Mielismy tu sieciowke ale - wybili im szybe w lokalu, pocieli opony w aucie i sie zawineli


Sa jeszcze dwa niezwiazane z nikim kebaby i oba prowadza ... Hindusi xD

powodzenia

@Cybulion to pewnie bengalczycy.. oni ostatnio opanowują kebsownie i robią niezbyt smaczne żarcie..

hesuss

@powodzenia u mnie w miescie jest jeden Bengalczyk od wielu, wielu lat, robi kuchnie indyjska + kebsy przyprawione w tym klimacie i w sumie props, trzy levele wyzej niz wszystkie kebabownie z gotowym miesem z hurtowni.

Jest tez inna kebabownia prowadzona przez tych kocmoluchow (serio, brod, smrod i ubostwo w lokalu), mieso juz popsuli, ale maja spoko placki (przypieczone robia sie chrupkie) i sosiwa lepsze smakowo od wszystkich Turasow i arabusow.

Cybulion

@wombatDaiquiri ile razy ja tam wpadalem na kebsa za mlodu... Pyszne na kaca

tyle_slow

@wombatDaiquiri ciężko jest, ja już też jedną nogą w zamknięciu. Sam czynsz za lokal w rok o 30 %, a uroslo też wszystko inne...


Sporo sąsiadów wymiotło...

powodzenia

@kaszalot wiele bym dał za takiego kebsa od Pana Mustafy. Wchodziłeś do takiego lokalu, widziałeś że kebsy kręci turek i wiedziałeś że będzie dobre. Teraz w wszystkich kebsach w okolicznych miastach powiatowych i gminnych obsadzeni są bengalczycy albo Polacy. Raz na jakiś czas zjem u nich na mega głodzie, ale ciężko powiedzieć że te kebsy są smaczne. Dodatkowo z bengalczykami ciężko się dogadać i prawie nigdy nie zrobią tego co się zamówiło XDD

Jim_Morrison

Komentarz usunięty przez moderatora

hesuss

@Jim_Morrison no to masz teraz pewnie hard time.

A ja zdanie podtrzymuje - to brudasy, ktorym nie przyjdzie do glowy, ze miotle mozna uzyc czesciej niz raz dxiennie, na fajrant, ze do podawania kebsa mozna uzyc talerza, a nie recznika papierowego, ze tluszcz z powierzchni plaskich w kuchni trzeba zmywac, a nie czekac az pokryje wszystko zolta warstwa i ze po pakowaniu hajsu do kasy, powinno umyc sie brudne lapy, albo zalozyc rekawiczki przed kreceniem kebsa.

Kocmołuchy, brudasy i smierdziele.

GentelmenJack

U mnie był fajny kebab, kolejki dlugie, potem to już po taniości, dużo kiszonej kapusty, mało mięsa, teraz padaka.

superhero

@kaszalot najgorszy kebabowy syf jaki jadłem to lokal przy s17, zjazd na józefów, mało mięsa, kapusta zamiast warzyw

tyle_slow

@kaszalot też taki miałem:( niestety widziałem że wystawił budę na sprzedaż.


Ale przestałem chodzić. Tu był efekt charyzmy. Właściciel miał coś w sobie, że od razu sue go lubilo. Pozniej kolegę zatrudnił a ten brzydki, prawie nie mówił po Polsku, jakość spadła... lipa.

Zaloguj się aby komentować